Toasty s čučoriedkovým rôsolom po francúzsky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
tmavý toastový chlieb * čučoriedkový rôsol (prípadne iný) * mleté orechy * vajce * mlieko * mletá škorica * maslo * na ozdobu: čokoľvek máte: ovocie, šľahačka, jogurt, práškový cukor.... podľa fantázie
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept z knihy francúzskych receptušov... Sladký toust mi pripadal ako výborný horúci koláč... dokonca aj deti sa zalizovali....
 |
1. Toustové chlebíky natrite rôsolom, pridajte mleté alebo krokantové orechy, |
 |
2. do misy čľupnite celé vajíčko, trocha mlieka a mletej škorice, |
 |
3. vyšľahajte na penu, |
 |
4. maslo nechajte na panvici roztopiť, |
 |
5. a opekajte na slabom ohni 2-3 minútky z každej strany. |
 |
6. Nechajte stiecť prebytočný tuk na servítku, na tanieri poprášte práškovým cukrom, |
 |
7. ozdobte "dle svého gusta", |
 |
8. alebo použite jogurt, tvaroh, čokoľvek Vás napadne... Ak sladké môžete, toustík Vám bude pripadať ako vynikajúci horúci koláčik práve vytiahnutý z trúby :-).... |