Karfiolové suflé

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
karfiol*vajíčka-žltka a bielka*mčk*štipka muškátového orieška*vegeta*parmazám,alebo iný tvrdý syr podľa vašej chuti*hladká múka*maslo*strúhanka*mlieko*soľ*rasca
POSTUP PŘÍPRAVY
Karfiolové suflé či po slovensky karfiolový nákyp.Rýchla a nenáročna mňamka pre tým čo nemusia mať každý deň maso.
 |
Karfiol si rozoberieme na ružičky a uvaríme skoro domakka vo vode so soľou a rascou.... |
 |
...v miske vymiešame žĺtka s trochou mlieka,pridáme asi 1 PL hladkej múky,muškát.oriešok,mčk,vegetu a cestíčko dokladne premiešame.... |
 |
...najemno si natrúhame parmazám a zmiešame s cestíčkom.... |
 |
...z bielok ušľaháme tuhý sneh a pridáme k syrovému cestíčku.... |
 |
...karfiol popučíme vidličkou.... |
 |
...a zamiešame do syrového cestíčka a máme hotovo.Teda skoro.Všetky suroviny si prisposobte podľa počtu stravníkov.Ja som použila asi polovicu veľkého karfiolu,3 vajíčka,syr od oka,proste tak,aby ste z toho mali také karfiolovo-sýrové cestíčko.... |
 |
...zapekaciu misu vymažeme maslom a vymažeme strúhankou.... |
 |
...dáme karfiolové cestíčko a na vrch ešte nastrúhaný syr.Dala som eidam.Možme ešte sem-tam dať vločky masla.... |
 |
...celú túto parádu strčíme do rúry asi na 40 minút pri 180 stupňoch.O tom ,že už je to hotové sa presvedčíme voňou,špáradlom....radšej ho tam strčíme.....a zlatavou farbou.... |
 |
...chutí skvelo s opečenými zemiakmi či len zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou. |