Karfiolové suflé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

karfiol*vajíčka-žltka a bielka*mčk*štipka muškátového orieška*vegeta*parmazám,alebo iný tvrdý syr podľa vašej chuti*hladká múka*maslo*strúhanka*mlieko*soľ*rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

Karfiolové suflé či po slovensky karfiolový nákyp.Rýchla a nenáročna mňamka pre tým čo nemusia mať každý deň maso.

Karfiol si rozoberieme na ružičky a uvaríme skoro domakka vo vode so soľou a rascou....
...v miske vymiešame žĺtka s trochou mlieka,pridáme asi 1 PL hladkej múky,muškát.oriešok,mčk,vegetu a cestíčko dokladne premiešame....
...najemno si natrúhame parmazám a zmiešame s cestíčkom....
...z bielok ušľaháme tuhý sneh a pridáme k syrovému cestíčku....
...karfiol popučíme vidličkou....
...a zamiešame do syrového cestíčka a máme hotovo.Teda skoro.Všetky suroviny si prisposobte podľa počtu stravníkov.Ja som použila asi polovicu veľkého karfiolu,3 vajíčka,syr od oka,proste tak,aby ste z toho mali také karfiolovo-sýrové cestíčko....
...zapekaciu misu vymažeme maslom a vymažeme strúhankou....
...dáme karfiolové cestíčko a na vrch ešte nastrúhaný syr.Dala som eidam.Možme ešte sem-tam dať vločky masla....
...celú túto parádu strčíme do rúry asi na 40 minút pri 180 stupňoch.O tom ,že už je to hotové sa presvedčíme voňou,špáradlom....radšej ho tam strčíme.....a zlatavou farbou....
...chutí skvelo s opečenými zemiakmi či len zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.