BABOVKA AKO PIERKO :)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
30dkg polohruba muka, 30dkg praskovy cukor, 1 vanilkovy cukor, 1,5dcl studenej vody, 1,5dcl oleja, stipka soli, 6 vajec, 1 prasok do peciva, kakao a za hrst kokosu
POSTUP PŘÍPRAVY
Tato babovka je lahucka ako perinka
|
Pripravime si suroviny, forma je najlepsia priemer 27cm( ak mate mensiu je dobre dat menej vajicok a v pomere k tomu si prepocitajte kolko date cukru a muky- aby vam babovka z formy neutiekla) |
|
Na zaciatku si rozdelime vajicka od bielkov. Zltka vyslahame s vanilkovym a praskovym cukrom. |
|
Pocas slahania pridavame pomaly vodu s olejom |
|
Este pocas toho ako sa nam tato zmes slaha, vymastime si formu. Ja to robim kuskom palmarinu a vysypem formu kokosom. |
|
Po vyslahani(tak asi 10min.), zapracujeme do zltok muku, sol, prasok do peciva. |
|
Potom vyslahame bielky, do tuha. |
|
...a vmiesame do zltej masy. A nalejeme do vymastenej formy ale este trosku si nechame |
|
do zbytku vsypeme kakao..., pripadne podla chuti mozme dat orechy alebo na kusky pokrajanu cokoladu a ine. |
|
tmave kakao ide na svetle. Ja este davam pod formu ked ide do rury alobal lebo cez spoje formy my niekedy pretecie palmarin . Babovku dame piect do vyhriatej rury. DOLEZITE!!!! : Pecieme pomaly v teplovzdusnej rure na 160 stupnov - 1 hodinu . Ak sa vam zda na konci pecenia velmi svetla mozte poslednych 10min dat na 180 stupnov |
|
po upeceni vyberieme a nechame este 10min odpocinut a az potom je vyberame z formy. |
|
DOBRU CHUT! :) |