BABOVKA AKO PIERKO :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30dkg polohruba muka, 30dkg praskovy cukor, 1 vanilkovy cukor, 1,5dcl studenej vody, 1,5dcl oleja, stipka soli, 6 vajec, 1 prasok do peciva, kakao a za hrst kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tato babovka je lahucka ako perinka

Pripravime si suroviny, forma je najlepsia priemer 27cm( ak mate mensiu je dobre dat menej vajicok a v pomere k tomu si prepocitajte kolko date cukru a muky- aby vam babovka z formy neutiekla)
Na zaciatku si rozdelime vajicka od bielkov. Zltka vyslahame s vanilkovym a praskovym cukrom.
Pocas slahania pridavame pomaly vodu s olejom
Este pocas toho ako sa nam tato zmes slaha, vymastime si formu. Ja to robim kuskom palmarinu a vysypem formu kokosom.
Po vyslahani(tak asi 10min.), zapracujeme do zltok muku, sol, prasok do peciva.
Potom vyslahame bielky, do tuha.
...a vmiesame do zltej masy. A nalejeme do vymastenej formy ale este trosku si nechame
do zbytku vsypeme kakao..., pripadne podla chuti mozme dat orechy alebo na kusky pokrajanu cokoladu a ine.
tmave kakao ide na svetle. Ja este davam pod formu ked ide do rury alobal lebo cez spoje formy my niekedy pretecie palmarin . Babovku dame piect do vyhriatej rury.
DOLEZITE!!!! : Pecieme pomaly v teplovzdusnej rure na 160 stupnov - 1 hodinu . Ak sa vam zda na konci pecenia velmi svetla mozte poslednych 10min dat na 180 stupnov
po upeceni vyberieme a nechame este 10min odpocinut a az potom je vyberame z formy.
DOBRU CHUT! :)