Penne s krevetami v pomarančovo-limetkovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cestoviny penne * krevetky * limetka * pomaranč * olivový olej * múka hladká * biela cibuľa * petržlenová vňať * kôra z limetky * biele víno * šľahačková smotana * 1/2 PL hnedého cukru *

POSTUP PŘÍPRAVY

Mňamiky... chuťovo zaujímavý receptuš z knihy cestovín...

1. Rozmrazte krevetky, pofŕkajte ich šťavou z polovičky limetky,
2. šťavou z polovičky pomaranča a nechajte ich marinovať.
3. Zatiaľ si nakrájajte bielu cibuľu, nalámte ju na lupienky,
4. na olivovom oleji potom krátko osmahnite krevetky,
5. krevetky vyberte na tanier, výpek zaprášte múkou,
6. pridajte do výpeku celú light šľahačkovú smotanu, cibuľu, osoľte, pridajte petržlenovú vňať,
7. varte pár minút, pridajte postrúhanú kôru z limetky a nechajte ďalej variť na miernom ohni.
8. Do omáčky pridajte na zriedenie biele víno, nechajte ďalej variť,
9. pridajte lyžicu hnedého cukru,
10. krevety, nakrájanú dužinu z pomaranča, nechajte prejsť varom a varte 2-3 minúty...
11. Medzitým uvarte penne,
12. pridajte omáčku,
13. a ozdobte pomarančom, petržlenovou vňaťou, pažítkou... čímkoľvek... Brú chuť!