Penne s krevetami v pomarančovo-limetkovej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cestoviny penne * krevetky * limetka * pomaranč * olivový olej * múka hladká * biela cibuľa * petržlenová vňať * kôra z limetky * biele víno * šľahačková smotana * 1/2 PL hnedého cukru *
POSTUP PŘÍPRAVY
Mňamiky... chuťovo zaujímavý receptuš z knihy cestovín...
 |
1. Rozmrazte krevetky, pofŕkajte ich šťavou z polovičky limetky, |
 |
2. šťavou z polovičky pomaranča a nechajte ich marinovať. |
 |
3. Zatiaľ si nakrájajte bielu cibuľu, nalámte ju na lupienky, |
 |
4. na olivovom oleji potom krátko osmahnite krevetky, |
 |
5. krevetky vyberte na tanier, výpek zaprášte múkou, |
 |
6. pridajte do výpeku celú light šľahačkovú smotanu, cibuľu, osoľte, pridajte petržlenovú vňať, |
 |
7. varte pár minút, pridajte postrúhanú kôru z limetky a nechajte ďalej variť na miernom ohni. |
 |
8. Do omáčky pridajte na zriedenie biele víno, nechajte ďalej variť, |
 |
9. pridajte lyžicu hnedého cukru, |
 |
10. krevety, nakrájanú dužinu z pomaranča, nechajte prejsť varom a varte 2-3 minúty... |
 |
11. Medzitým uvarte penne, |
 |
12. pridajte omáčku, |
 |
13. a ozdobte pomarančom, petržlenovou vňaťou, pažítkou... čímkoľvek... Brú chuť! |