Kráľovské rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Uvedené v postupe

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme 2 piškóty- každú zo 4 vajec( 4 bielky vyšľahať so 4 PL kryšt. cukru, pridať 4 žĺtky po jednom, 4 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva). Jednu piškótu urobíme svetlú, jednu tmavú. Z 5 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 350 g kryštálového cukru a vyšľaháme spolu nad parou.Na plech dáme vymastený papier, sneh rozotrieme a sušíme v rúre pri miernej teplote.Plnka: 4 dcl mlieka,5 žĺtkov, 1 Zlatý klas, 2 PL kryštál. cukru – uvariť. 300 g krystál. cukru upáliť na karamel, zalejeme šľahačkovou smotanou a rozvaríme.Vyšľaháme 0,5 kg masla ( alebo Hery, alebo ½ na ½ ), postupne primiešavame žĺtkový a karamelový krém. Plnkou spojíme: kakaový plát, krém, snehový korpus, krém, svetlý plát, krém. Povrch ozdobíme mletými orechmi.

Poznámka pre bezlepkáčov:
Piškótové cestá sa dajú upiecť s použitím bezlepkovej múky Promix PK, Uni...ostatné časti sú vlastne bezlepkové