
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 400 g hladkej múky, 3 lyžičky prášku do pečiva, 3 vrchovaté polievkové lyžice kakaa, 160 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 ml oleja, 200 ml perlivej vody. Náplň: 3 väčšie hrušky, alebo hruškový kompót. Krém: 2 kyslé smotany, 1 tvaroh z vaničky, 1 šľahačková smotana, 1 PL citrónovej šťavy, cukor podľa chuti, 4 plátky želatíny, okrem toho rozpustená čokoláda a džem.
POSTUP PŘÍPRAVY
Na cesto premiešame sypké suroviny, pridáme všetky ostatné suroviny a dôkladne vyšľaháme na hladké cesto. Upečieme na 180 C - cca 20 minút - je to však individuálne, nakoľko každá rúra pečie inak. Vychladnutý koláč natrieme džemom, pokladieme nakrájanými hruškami a zalejeme krémom. Ušľaháme kyslé smotany s tvarohom, citrónovou šťavou, osladíme podľa chuti a pridáme vyšľahanú šľahačku s rozpustenou želatínou. Dôkladne vymiešame a nalejeme na koláč. Zarovnáme a ihneď pokvapkáme roztopenou čokoládou, ktorú nariedime troškou tekutej šľahačky. Vidličkou premiešame, potrepaním zrovnáme a dáme stuhnúť do chladničky.
Zdroj: Ivanaw z www.dama.cz
![]() |
Takúto želatínu som použila ja. Ak si ju vyberiete, tak obsah vysypeme do mlieka - ja som dala 3 dcl, dôkladne premiešame, necháme rozpustiť (naboptnať) a potom dáme na sporák a pomaličky pri malom plameni zahrievame až sa úplne rozpustí. Pozor - nikdy nesmie prejsť varom, mala by byť zohriata tak maximálne na 60 C. |