Jabĺčkový koláčik s vôňou škorice

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 10 polievkových lyžíc vlažnej vody, 240 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 3 PL rumu - takto je to písané v pôvodnom recepte, ja som pridala ešte 100 g masla.Náplň: 6 väčších jabĺk, hrsť mletých orechov, 1 škoricový cukor, trocha umu. Krém: 2 šľahačky v prášku (ja som použila rastlinnú šľahačku Rama Cremefine), stužovač šľahačky, 2 kyslé smotany, 1 tvaroh mäkký nehrudkový vo vaničke, škoricový cukor.
POSTUP PŘÍPRAVY
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vlažnú vodu, maslo, dôkladne znovu prešľaháme a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, um a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto rozložíme nastrúhané jabĺčka, ktoré posypeme pomletými orechami, škoricovým cukrom a nakoniec pokvapkáme umom. Dáme piecť do rúry na 180 C. Po upečení a vychladnutí natrieme krémom a celý povrch husto posypeme škoricou. Krém pripravíme tak, že šľahačkové smotany vyšľaháme spolu so ztužovačom, pridáme kyslé smotany a tvaroh a dôkladne vymiešame. Koláčik dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.
Zdroj: www.dama.cz
 |
Vypracované cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie |
 |
Na cesto rozložíme nastrúhané jablká, posypeme, mletými orechami, škoricou a pokvapkáme umom a dáme upiecť |
 |
Vyšľahané smotany so ztužovačom šľahačky |
 |
Ja som použila dve takéto rastlinné šľahačky - sú výborné |
 |
Toto je už celý koláčik natretý krémom |
 |
Koláčik nakrájame na rezy |