Veľkonočné mäso s bylinkami a citrónom so zelenou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vykosteného bravčového karé, 2 citróny, 2 PL tymiánu, 2 PL rozmarínu, soľ, olej Omáčka: 100 g špenátu (dávam mrazený), 3 PL posekaných byliniek, 150 g majonézy

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso jeme veľmi málo, tento recept ale robím každú veľkú noc, je to taká svieža jarná a veľmi dobrá chuť.

Zmiešame šťavu z citrónov, rozmarín a tymián - ja miešam v mikroténovom vrecku, vložím mäso, zo sáčku vytlačím vzduch a zviažem - mäso je obalené zo všetkých strán ako keby bolo len v nejakej nádobke namočený spodok mäsa. Necháme marinovať celú noc. Na druhý deň v pekáči rozpálime olej, mäso vyberieme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme. Zaliať 250 ml vody a marinádou. Na mäso môžme uložiť plátky citróna. Zakryté piecť asi pri 180°C hodinu, potom odokryté dopiecť.
Na omáčku zmiešame rozmrazený špenát, bylinky (petržl. vňať, kôpor, pažítka, žerucha...) s majonézou. Podávame s mäsom a varenými zemiakmi zmiešanými s maslom (úplne stačia varené zemiaky aby neprebili chuť mäsa). Mäso ešte polejeme šťavou z pekáča, čo som ja na foto zabudla. Je to veľmi chutné, jedia to aj deti.