
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
recept podľa Ivana M. (ivik12) Piškóta svetlá + kakaová, plnka mandarinková: kompót bez nálevu, šlahačka, želatinový stužovač plnka tvarohová: tvaroh, kyslá smotana, van. cukor, trocha červeného farbiva, želatinový stužovač plnka karamelová: SALCO uvarené na karamel, kyslá smotana, šľahačka, želatinový stužovač
POSTUP PŘÍPRAVY
KONEČNE SOM SA ODHODLALA A SKÚSILA. No musím ešte vychytať nejaké chybičky, ale na prvý pokus som spokojná.
Formičky sú u mňa v návodoch (ušetrila som vyše 60 euro) a recept aj s postupom som čerpala z http://ekucharka.net/semifreda.
![]() |
po upečení piškóty a po vychladnutí povykrajujeme formičkami a ostrým nožom požadované tvary |
![]() |
postupne urobíme plnku (vždy len jeden druh, aby veľmi nestuhla), naplníme formičky (buď po vrch, alebo môžeme nechať miesto na ovocie a farebnú želatínu) a dáme chladiť |
![]() |
Po vychladnutí (najlepšie cez noc) vytlačíme z formičiek a ľubovoľne ozdobíme šľahačkou, čokoládou, ovocím... |
![]() |
xxx |
![]() |
...a aby ste videli čo sa stane, keď vám plnka dostatočne nestuhne. Karamelová je chuťovo vynikajúca, ale bohužiaľ, koláčiky sme museli pojesť sami a návšteve som ich radšej ani neukazovala :-) |