Pečené buchty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g polohr. múky, 200 ml teplého mlieka, 200 ml oleja, štipka soli, 1 prášok do pečiva, 1 polievková lyčica kryšt. cukru, kocka / 42 g / droždia, 1 vajce

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto buchty som odkukala z českého MMB, sú ľahké , vynikajúce a hlavne rýchle, nakoľko som ich zvládla počas obedňajšieho spánku môjho drobca.
Do väčšej misy dáme múku, olej,mlieko, vajíčko, soľ, cukor, prášok do pečiva a kvások / z mlieka si odlejem asi pol deci, trochu ho prihrejem, aby bolo vlažné, pridám rozdrobené kvasnice, trochu kryšt. cukru, premiešam a dam vykysnúť, trvá to asi 5 minút /.
Ručne to premiešam, asi tak 5 minút, to cesto sa mi zdalo trochu tuhšie, ale dobre sa s ním robí. Prikryjem utierkou a dám vykysnúť asi na 1/2 hodinu.
Na papier na pečenie vyklopím cesto, rukami rozmačkám na hrúbku asi 1 cm, povykrajujem buchtičky a plním slivkovým lekvárom - alebo makovou, tvarohovou plnkou. Kto čo ľúbi.
Ukladám tesne vedľa seba na vyšší plech a potieram olejom z každej strany, aby sa pekne odliepali. Aj vrch potriem olejom.
Pečieme vo vyhriatej rúre 170 C cca 40 min. ,aby boli jemne zlatave. Po upečení vyberiem z rury a potriem vlažným mliekom, aby zmäkli.