Jablkovo-piškótová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750g olúpaných nahrubo nastrúhaných jabĺk , 4 dl vody, 2 zlaté klasy , 6 pol.lyž.kryš.cukru, piškóty podľa potreby mne vyjdú presne 3 malé sáčky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nastrúhaj si jablká.Pridaj 6 polievkových lyžic kryštáloveho cukru. Do hrnca daj 2dl vody a do vody daj jablčka s cukrom. Potom pridaj 2 zlaté klasy vymiešané v 2 dcl vody. Nechaj prejst varom. Ešte horúce pridaj trochu na v tortovej forme poukladané piškóty. Na jablká daj zase piškóty. Na piškóty zase jablká. A tak sa to opakuje až kým sa jablká neminú. :) Daj to stuhnút do chladničky. Dobre to chutí so šlahačkou. Mňam. Je to veľmi jednoduché. Keď som to zvládla ja, zvládneš to aj ty. Dobrú chuť.

Nakrájené jablká bez šupiek (750 g )
nastrúhame
Dáme do hrnca so 6 lyžicami kryštálového cukru....
a 2 dcl vody.
Pridáme 2 zlaté klasy zmiešané s 2 dcl vody.
Zmes necháme prejsť varom. Ja som to varila cca 10-15 minút. Treba to variť radšej dlhšie ako kratšie pretože sa nemusí zlatý klas rozpustiť a potom je tam cítiť ten prášok.
Medzitým si poukladáme do tortovej formy piškóty.
ešte horúcu zmes dame na piškóty a na zmes zase piškóty.....
Vyšľaháme šlahačkovú smotanu a šup s ňou na tortu.
Hotovo. Dáme do ladničky asi na pol hodinku. Najlepšie chutí studená ale da sa jesť aj vlažná. Mňam