Jablkovo-piškótová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
750g olúpaných nahrubo nastrúhaných jabĺk , 4 dl vody, 2 zlaté klasy , 6 pol.lyž.kryš.cukru, piškóty podľa potreby mne vyjdú presne 3 malé sáčky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Nastrúhaj si jablká.Pridaj 6 polievkových lyžic kryštáloveho cukru. Do hrnca daj 2dl vody a do vody daj jablčka s cukrom. Potom pridaj 2 zlaté klasy vymiešané v 2 dcl vody. Nechaj prejst varom. Ešte horúce pridaj trochu na v tortovej forme poukladané piškóty. Na jablká daj zase piškóty. Na piškóty zase jablká. A tak sa to opakuje až kým sa jablká neminú. :) Daj to stuhnút do chladničky. Dobre to chutí so šlahačkou. Mňam. Je to veľmi jednoduché. Keď som to zvládla ja, zvládneš to aj ty. Dobrú chuť.
 |
Nakrájené jablká bez šupiek (750 g ) |
 |
nastrúhame |
 |
Dáme do hrnca so 6 lyžicami kryštálového cukru.... |
 |
a 2 dcl vody. |
 |
Pridáme 2 zlaté klasy zmiešané s 2 dcl vody. |
 |
Zmes necháme prejsť varom. Ja som to varila cca 10-15 minút. Treba to variť radšej dlhšie ako kratšie pretože sa nemusí zlatý klas rozpustiť a potom je tam cítiť ten prášok. |
 |
Medzitým si poukladáme do tortovej formy piškóty. |
 |
ešte horúcu zmes dame na piškóty a na zmes zase piškóty..... |
 |
Vyšľaháme šlahačkovú smotanu a šup s ňou na tortu. |
 |
Hotovo. Dáme do ladničky asi na pol hodinku. Najlepšie chutí studená ale da sa jesť aj vlažná. Mňam |