Tvarohová nepečená torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 tvarohy po 250 g – dávam hrudkové * 2 vajcia * 25 dkg práškového cukru * 1 vanilkový cukor * 1 palmarin * 1 liter mlieka * 20 g želatíny – zvyčajne sú to dva sáčky, kupujem extra silnú * troška kakaa na ozdobenie * kompótové ovocie bez šťavy * piškóty alebo upečená piškóta z 2-3 vajec *
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept na túto tortu som vyžobrala ihneď po prvej ochutnávke od spolupútničky na materskej dovolenke Katky, a som jej zaň veľmi vďačná, pretože je to recept, ktorý sa naozaj oplatí mať založený v kuchárskej knihe, je veľmi jednoduchý, nie je na ňom čo pokaziť (síce moja sestra dvojička by si iste niečo našla :-) ))))))), chutí vynikajúco, a je urobený za pár minút. Takže tu je postup:
 |
1. Dno tortovej formy s odnímateľným okrajom si vystelieme piškótami. |
 |
2. Z litra mlieka odoberieme trocha do hrnčeka, v ktorom rozmiešame želatínu a necháme ju nabobtnať. |
 |
3. Na piškóty naukladáme zavárané ovocie. Výber ovocia záleží úplne od Vašej chuti, najlepšie je mäkučké ovocie, ktoré sa potom bude dať dobre krájať. |
 |
4. Do väčšej misy si dáme tvarohy, palmarin, práškový cukor, vanilkový cukor, dve vajíčka.... |
 |
5. Takto vyzerá nabobtnaná želatína v pohári, šup s ňou do misy. |
 |
6. Pridáme želatínu a vriace mlieko. |
 |
7. Všetko rozmixujeme elektrickým šľahačom. |
 |
8. Z tejto masy si odoberte 2-3 deci na vrchné ozdobenie a do toho primiešajte 2 lyžice kakaa. |
 |
9. Pomaly lejte na piškóty s ovocím. Upozorňujem Vás, že zmes je veľmi riedka, tak vyskúšajte trik, že na piškóty nalejete trocha zmesi, dáte to na chvíľku do mrazáku stuhnúť a opatrne budete dolievať ďalšie "poschodia". Aj keď sa stane, že piškóty vyplávajú, nič sa nedeje, zákusok je vynikajúci s piškótami v polohe hore aj dole. |
 |
10. Takto vyzerá plná tortová forma a ideme ju decentne ozdobiť. |
 |
11. Malou naberačkou nalejeme čokoládovú zmes dokola. |
 |
12. Vidličkou urobíme "čmuhy" od stredu po kraje. |
 |
13. Takto vyzerá budúca tortička so čmuhami pred stuhnutím. |
 |
14. Nechajte ju v chladničke cez noc a na druhý deň opatrne stiahnite odnímateľnú obruč dolu. Želám dobrú chuť!!!! |