mexické mäsko

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčovo plece al. iné mäsko, olivový olej, cesnak, kari korenie, koriander, soľ, čierne korenie, konzerva hrášku, konzerva kukuričky, kečup, múku na zahustenie...

POSTUP PŘÍPRAVY

mäsko si naporcujeme buď na kocky, alebo na rezníky. naložíme ho do pácu: ol. olej, cesnak prelisovaný, koriander, soľ, čierne korenie. necháme ho odležať v chladničke.. stačí hodinku, no môžte ho nechať aj deň. odstáte mäsko dáme do zohriateho hrnca. netreba nič pridávať, olej je na ňom a šťavičku pustí. sprudka orestujeme a podlejeme vodou. varíme 2-2,5 hodinky aby bolo mäsko mäkučké. pridáme kečup podľa chuti nie priveľa, aby nepotláčal chuť korenín, hrášok a kukuričku necháme chvíľku povariť a zahusíme múkou. povaríme 5-10 min. a fajnotka je hotová. ako príloha môže byť obyčajná zemiaková kaša alebo je to vynikajúce so zemiakovými plackami....