Hubovo - syrové cestoviny prevoňané bazalkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g cestovín, 1PL oleja, 200 g húb, 1 veľký pór, syr niva asi tak 120 g, 1 syr v črievku, 1 smotana na varenie, sušená alebo čerstvá bazalka, približne tak 1 kopcovitá PL ak dávate sušenú, čerstvej primerane množstvu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jedlo z jedného hrnca :-) Či z dvoch :-)

Orestujeme si na oleji pór pokrájaný na kolečka len tak zľahka. Dáme si variť vodu na cestoviny :_)
K orestovanému pórku pridáme huby, ja používam mrazené dubáčiky, ktoré sú dopredu predvarené (zásoby z jesene) a necháme chvíľočku podusiť zaliate vodou, tak aby voda zakryla všetko v hrnci :-) 2-3 dcl približne, pri dusení ak treba doplníme vodu. Ak použijete čerstvé huby treba dusiť dlhšie aspoň 20 minút.
Keď máme hubky podusené, pridáme nakrájanú nivu necháme rozpustiť, pridáme syr v črievku troška prebubleme :-)
Keď bude syr pekne rozpustený zalejeme smotanou, ochutíme bazalkou. Ja dávam veľa bazalky 1PL na predpísané množstvo, a keď je čerstvá tak je to ešte fajnejšie :-) Vy si dajte podľa chuti ako máte radi. Pripravená zmes nie je extra hustá.
Medzitým sa nám uvarili cestoviny, tieto pridáme do pripravenej zmesi zamiešame a podávame. DOBRÚ CHUŤ ! Toto je jedno z naj jedál mojej sedemročnej dcérky :-)