fazuľkový guľáš:) nie úplne bez mäsa:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200-250g zelenej fazuľky, 3 párky, 3-4 zemiaky, 1 cibuľa, olej, 1 Masox, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, rasca, 250 ml smotany/ na varenie alebo kyslej/, 1-2 lyžice hl. múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme si fazuľku do mäkka. Na oleji si opražíme pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme nakrájané párky a po ich opražení aj uvarené struky, necháme popražiť a zalejeme vývarom. Po jeho zobretí pridáme na kocky nakrájané zemiaky, ochutíme korením, soľou ... a uvaríme do mäkka. Smotanu rozmiešame s múkou a pridáme k zemiakom, necháme prevrieť kým nám to nezhustne a môžeme podávať) Vhodnou prílohou je chlebík alebo pečivo:) dobrú chuť

ingrediencie...
Uvaríme si fazuľku do mäkka...
Na oleji speníme cibuľku...
pridáme pokrájané párky...
po chvíli praženia aj uvarenú fazuľku a ešte chvíľu spolu popražíme...
zalejeme vývarom, ochutíme korením, soľou, paprikou a rascou...
po chvíli pridáme zemiaky a celú zmes uvaríme so mäkka...
zahustíme smotanou, zmiešanou s múkou a varíme pokiaľ zmes nezhustne...
a môžme servírovať:))) tento receptík je rýchly a jednoduchý, našla som ho v nejakom staršom Živote:) a máme ho radi, mňam, mňam:)))