Výborné mäsko v kyslej kapuste

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäso, čierne korenie, soľ, drvená rasca, bravčová masť/olej, kvasená kapusta

POSTUP PŘÍPRAVY

Keď sa chcem zavďačiť mojej polovičke, spravím takýto obedík:
Mäsko pokrájam na menšie rezne, vyklepem, osolím, okorením, a opečiem na rozpálenom tuku z oboch strán. Na dno pekáča dám alobal, na to polku množstva kapusty (ktorú 2x premyjem), na ňu rozložím opečené mäso, a znovu prikryjem kapustou. na to vylejem výpek z mäsa, dám niekoľko kôpok masti / alebo polejem olejom, zakryjem alobalom a dám piecť na asi 220 C do rúry asi na 1,5 hod. Ked myslíte, že by už mäsko mohlo byť makké, skontrolujte, a nechajte ešte piecť alebo hotovo. Mäso nasiakne kapustovú chuť, je veľmi makké a šťavnaté. u nás majú radi aj moji drobci. Podávajte s opekanými zemiakmi alebo knedľou. Zemiaky uvarím, potom dám do panvici, v ktorej som opiekla maso, okorením (vegeta, mčk, paprika, gulášové korenie, bazalka atd) a opečiem.