Thajské krevety s kuracím mäsom, avokádom a papájou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

marináda: 3 PL bieleho vína * 1 PL sójovej omáčky * 3 strúčiky cesnaku * 1 PL olivového oleja * 1 PL kryštálového cukru * 2 cm zázvoru * 1/2 citróna * soľ * OSTATNÉ suroviny: kuracie mäso * obrie krevety * avokádo * papája * uvarená ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Chuťovo veľmi zaujímavý receptuš z knihy ázijských receptov.... jedlo bolo naozaj fantastické.

1. Deň vopred urobte marinádu na krevety: do misy dajte 3 PL bieleho vína,
2. pridajte 1 PL sójovej omáčky tmavej,
3. roztlačte 3 strúčiky cesnaku,
4. 1 PL olivového oleja,
4. pridajte avokádo a papáju, chvíľu za stáleho miešania povarte,
5. lyžicu kryštálového cukru,
6. vytlačte pol citróna alebo celú limetku,
7. a pridajte nastrúhaný zázvor. Nastrúhala som asi 2 cm na jemnom strúhadle. Zázvor dodal marináde fantastickú vôňu a chuť.
8.... všetko spolu vymiešajte, pridajte podľa chuti soľ.
9. Krevety rozmrazte, umyte
10. a vmiešajte ich do marinády.
11. Nechajte ich niekoľko hodín marinovať.
12. Na druhý deň nakrájajte kuracie mäso na kocky, uvarte ryžu (najlepšie dlhozrnnú jasmínovú),
13. nakrájajte avokádo a papáju - avokádo ošúpte, nakrájajte na kocky, papáju ošúpte, rozdeľte na polovičky, a malou lyžičkou povyberajte čierne gulôčky. Papáju tiež nakrájajte na kocky. Chuťovo bude v hotovom jedle ako sladká mrkva. Kakój užás!! :-)
13. Kuracie mäso osoľte, sprudka osmahnite na olivovom oleji vo veľkom woku,
14. potom pridajte krevety,
15. a uvarenú ryžu. Dobrú chuť! Jedlo ihneď podávajte, keď vychladne, už to nie je to pravé orechové.
16. Jedlo mi chutilo absolútne božsky, vyskúšajte. Finančne nie je moc náročné, 250 g krevety sú dostať v Tescu za cca 4 €, papáju a avokádo som kúpila v akcii za 0,59 €. No nekúpte to! :-)