Nivové pagáčiky s lieskovým orieškom ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
30 dkg hl.múky * 1 prášok do pečiva * 1 heru * 2 žľtka * 25 dkg nivy * soľ *
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky prísady zmiešame a necháme odstáť minimálne 2 hodiny / najlepšie však cez noc /
Na druhý deň vyvaľkáme a vykrojíme pagáčiky, ktoré upečieme.
 |
1. Potrebujeme tieto suroviny. Múka ide hladká, nie polohrubá, ako je na obrázku. |
 |
2. Múku preosejeme a pridáme celý prášok do pečiva. |
 |
3. Pridáme žľtka a pokrájanú heru. |
 |
4. Syr tiež pokrájame. Trošku osolíme, ale opatrne, lebo syr je dosť slaný. Rukami vypracujeme cesto. |
 |
5. Cesto necháme odstáť minimálne 2 hodiny / najlepšie celú noc / v chlade. |
 |
6.Na druhý deň ho vyvaľkame na hrúbku cca 0.5 - 1 cm a vykrajujeme pagáčiky. Ja som mala malý pohárik. Takže vznikli také JEDNOHUBKY. |
 |
7. Kladieme na plech, potrieme žľtkom a na vrch dáme lieskový oriešok. / sezam, mak , rascu /
Pečieme v rúre asi 15 - 20 min. pri teplote 180 stupňov. |
 |
8. Podávame k vínku. Najlepšie sú hneď po upečení. |