fajný broskyňový koláčik

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 6 vajec, 220 g tuku /Hera/, 220 g práškového cukru, 2 PL kakaa, 120 g polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva Plnka: broskyňový /ja som dala marhuľový/ kompot, 4 PL kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy a mliečko, množstvo-šťavu z kompótu dolejeme mliekom do 1 litra. na poliate čokoládkovú polevu
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
 |
Žltky, tuk, kakao a cukro spolu dobre vyšľaháme a postupne pridávame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Rozotrieme na pripravený plech a pečieme zhruba 20 minút, vyskúšame špajdľou. Potom necháme vychladnúť. |
 |
Z týchto surovín urobíme klasickú pudingovú plnku - kompot necháme odkvapkať, šťavu si ale chytíme, broskyne nakrájame na plátky. Šťavu dáme zovrieť spolu s cukrom, mliekom - trochu si necháme na rozmiešanie Zlatých klasov, po zovretí klasicky uvaríme puding. |
 |
Ešte horúci puding rozotrieme na cesto, poukladáme plátky broskýň, môžeme trochu popritláčať, aby sa lepšie koláčik krájal. Necháme vychladnúť. |
 |
Vychladnutý potrieme čokoládou, stačí aj takto postrašiť, no a potom.... |
 |
koláčik nakrájame a takto sa po ňom zapráši. Dobrú chuť |