fajný broskyňový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, 220 g tuku /Hera/, 220 g práškového cukru, 2 PL kakaa, 120 g polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva Plnka: broskyňový /ja som dala marhuľový/ kompot, 4 PL kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy a mliečko, množstvo-šťavu z kompótu dolejeme mliekom do 1 litra. na poliate čokoládkovú polevu

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

Žltky, tuk, kakao a cukro spolu dobre vyšľaháme a postupne pridávame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Rozotrieme na pripravený plech a pečieme zhruba 20 minút, vyskúšame špajdľou. Potom necháme vychladnúť.
Z týchto surovín urobíme klasickú pudingovú plnku - kompot necháme odkvapkať, šťavu si ale chytíme, broskyne nakrájame na plátky. Šťavu dáme zovrieť spolu s cukrom, mliekom - trochu si necháme na rozmiešanie Zlatých klasov, po zovretí klasicky uvaríme puding.
Ešte horúci puding rozotrieme na cesto, poukladáme plátky broskýň, môžeme trochu popritláčať, aby sa lepšie koláčik krájal. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý potrieme čokoládou, stačí aj takto postrašiť, no a potom....
koláčik nakrájame a takto sa po ňom zapráši. Dobrú chuť