Pohádkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : * 6 bielkov * 4 žĺtky * 160g pr.cukor * 140g pol.múka * 1/2 PDP * 2 PL kakao * ........ PLNKA: * 2 žĺtky * 100g masla * 100g hl.múka * 2PL kakao * 500ml mlieko * 200g maslo * 250g pr.cukor * ............ POVRCH: 1 šľahačka * 1 stužovač * 1 kyslá smotana * 1 vanilkový cukor *

POSTUP PŘÍPRAVY

- toto je ďalší z receptíkov z kuchyne mojej maminy .... robievala nám to ako tortu : Pohádkovú tortu, teda aspoň pod tým názvom ja tento koláčik poznám, len mala jednu chybu .. bolo jej veľmi málo, tak ja som si suroviny zdvojnásobila a je toho celý plech /čo ja teda nezvyknem robiť takú veľkú dávku, ale zajtra je očakávaná návšteva - tak sa hodí :))

CESTO : - bielka vyšľaháme s pr.cukrom /ten pridávame postupne, nie naraz/ . Po vyšľahaní zapracujeme žĺtky, múku s PDP a kakaom
- vylejeme na plech vyložený pap.na pečenie a dáme piecť - teplota 175 stupňov na caa 12 min ... vyskúšať špajlou .............../moj plech má veľkosť 30x35 cm/
- upečený, necháme vychladnúť
PLNKA: - 100g masla necháme roztopiť v hrnčeku
- do rozpusteného masla prisypeme 100g hl.múky a urobíme zápražku /takú slabučkú - nie dlho pražiť/
- zápražku z masla a múky zalejeme 500ml mlieka v ktorom sme rozmiešali 2 zvyšné žĺtky ... a uvaríme hustú kašu ...... nebojte sa, tie "glocky" zápražkové sa pekne rozpustia v tom mlieku - treba iba stále rýchlo miešať pri miernej teplote - ja to najradšej rozmiešavam habarkou
- kaša uvarená ... necháme ju vychladiť /keby Vám i náhodou nejaké hrčky zostali - stačí premixovať do hladka /
- do mixéra dáme zvyšných 200g masla, 2 PL kakaa a 250g pr.cukor - rozmixujeme do hladka
- postupne po lyžiciach pridávame vychladnutú uvarenú kašu /pozor - platí zásada rovnakej teploty - aby sa to nezrazilo/
krém hotový .. a skúste ho ochutnať, je božskýýýýý
- natrieme na piškótu
- do vyšľahanej šľahačky so stužovačom prisypeme 1 vanilku a vmiešame 1 kyslú smotanu - zamiešame
- natrieme na plnku a posypeme strúhanou čokoládou ... dáme zachladiť do chladničky ..../koláčik som piekla doobeda a už sa super krája, takže stačí na chladenie nejaké 2-3 hodky/
- a je naozaj úžasný - jemnučký ................. možno trošku pracnejší, ale ani nie, skor to čakanie na vychladnutie plnky je dlhšie, inak je to celkom šikovno :) ...