Cícerové miš maš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g uvareného cíceru, 500g kyslej kapusty, 2 cibule, 2 hrste sušených húb, 1 konzerva krájaných rajčín, 1 šľahačková smotana, 1 PL hladkej múky, olej, solčanka, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes som chcela vyskúšať niečo nové z cíceru a rozmýšľala som nad segedínskym alebo paprikášom, ako som ho robila pri sójových bôboch, a keďže som sa nevedela rozhodnúť, skúsila som to trošku skombinovať a výsledok ma veľmi milo prekvapil, vzniklo chutné miš maš jedlo,samozrejme, že som varila aj klasický obed - kura, ryža, šalát, lebo som nevedela ako to dopadne.

Pridávam aj recept na varenie cícera - cícer si umyjem, nechám namočený cez noc v studenej vode trošku osolenej. Na druhý deň vodu vylejem, dám do tlakového hrnca, zalejem vodou a pridám trošku oleja. Keď začne syčať, nastavím si hodiny na 40 minút, potom vypnem a nechám tak, kým pokrievka sama nepovolí.

Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a...
...pridáme pokrájané sušené huby, ktoré sme predtým aspoň hodinku máčali vo vode. Trošku spolu osmažíme .
Zalejeme vodou z húb a rajčinami z konzervy, podľa chuti pridáme solčanku a soľ.
Kyslú kapustu si pokrájam na menšie kúsky, komu nevadí, že je taká dlhá, vynechá tento krok a pridáme ju do hrnca. Dusíme cca 20-30 minút, ja mám rada kapustu chrumkavú, kto nie, dusí dlhšie.
Nakoniec pridáme uvarený cícer a prehrejeme.
V smotane si rozmiešame múku a vlejeme do hrnca, dobre povaríme. Nakoniec podľa chuti dosolíme.
A hotovo, ja som zajedala s domácim chlebíkom, ale môže byť aj knedľa, ktorú ja nemusím. Dobrú chuť!
Ešteže si dnes robila to kura!!!