Torta oblíž prst.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vajcia, 60g práš.cukru, 2-3 PL kakaa,1/4 práš. do pečiva, 100g polohru. múky, 3 PL studenej vody, postrúhanú čokoládu Plnka: 0,3dl mlieka, 1 Zlatý klas, 3 žĺtky, 150g masla, 120g práš. cukru Pena: 3 bielka, 120g práš. cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku s práš. do pečiva, kakao, tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy. Na vychladený korpus dáme plnku, ktorú si urobíme z uvareného mlieka so Zlatým klasom a žĺtkami, uvaríme kašu, necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme s cukrom a spojíme s kašou a vyšľaháme hladký krém. Nad parou vyšľaháme bielka s cukrom a povrch torty natrieme penu. Ozdobíme strúhanou čokoládou.