
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 20 Dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 20 dkg hladkej múky Špeciál, 1 kypriaci prášok do pečiva. Krém: 3/4 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 20 dkg cukru, 3 kyslé smotany, 250 g tvarohu, 1 lyžica kakaa. Okrem toho piškóty, um, džem, čokoláda Ľadové gaštany, broskyne.
POSTUP PŘÍPRAVY
Práškový cukor, vanilkový cukor a 4 žĺtka vymiešame do penista. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, pridáme kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k ostatným surovinám. Dôkladne, ale jemne vymiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Po upečení natrieme džemom. Z mlieka a pudingových práškov a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť a potom do neho postupne zašľaháme tvaroh a kyslé smotany. Prisypeme kakao a ešte raz dobre vymiešame. Polovicu krému natrieme na piškótu natretú džemom - ja som použila pomarančový.
Piškóty dobre vykúpeme v ume a poukladáme na krém. Na piškóty poukladáme nakrájané broskyne. Pridáme druhú polovicu krému. Dôkladne rozotrieme a na vrch koláča nastrúhame čokoládku Ľadové gaštany, ktorú sme pred tým dali na chvíľku do mrazničky.
Zdroj: túto plnku som už kedysi dávno objavila niekde na internete a chuťovo ozaj pripomína čokoládový termix.
![]() |
Piškóta natretá džemom, polovicou krému, na ktorú ukladáme piškóty vykúpané v ume |
![]() |
Na piškóty položíme nakrájané broskyne |
![]() |
Natretá druhá polovica krému |
![]() |
Na vrch koláčika nastrúhame čokoládku Ľadové gaštany |
![]() |
kúsok koláčika |