Povidloň



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250ml vody, 125g margarínu, štipka soli,150g polohrubej múky, 4vajcia, slivkový lekvár, rum, 3 huste biele jogurty, 2 šľahačky v prášku,mlieko 3 lyžice práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Zvaríme vodu s margarínom a štipkou soli, do variacej zmesi vsypeme múku, miešame kým sa nám nelepi na verešku, odstavime. Po miernom zchladnutí postupne po jednom vmiešame šľahačom vajíčka. \\r\\nCesto natreme na opačnú stranu plechu-ja som margarinom prilepila papier a na ten rozotrela.\\r\\nPečieme na 200°C, neotvárame, necháme dobre upiecť..\\r\\nVymiešame dve šľahačky v prášku- dáme do nich tak 2/3 mlieka ako píšu aby boli tuhé, opatrne vmiešame osladený jogurt. \\r\\nUpečený plát prepolíme, potrieme lekvárom zriedeným rumom, naň natrieme jogurtovú plnku, priklopíme vrchným plátom. Pocukrujeme.\\r\\nTento koláčik sa nebojim nazvať skoroorginálom z vychýrenej pekárne na šumavskej Kvilde...ľahučký dezertík, dobrú chuť! ,-)