Vanilkový oblak.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:250 ml mlieka, 1 lyžica oleja, 2 lyžice cukru, 1 lyžička soli, 2 vajcia, 500g polloh. múky, 2 lyžičky suš. droždia.
Plnka: 100g margarínu, 1 žľtok, 1 vanil.cukor, 3 lyžice hrozienok.
Poleva: 150 ml smotany na šľahanie a 1 vanil. cukor.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na cesto dáme do pekárne a spustíme program "CESTO". Po vykysnutí cesto rozváľame na obdľžnik 20x40 cm. Natrieme plnkou a stočíme tak, aby sme mali závin len 20 cm dlhý. Prekrojíme na 2 kusy 10 cm dlhé, ktoré postavíme do pekárne reznou stranou hore. Zapneme pekáreň program"PEČENIE" na 10 min a vypneme!!! Necháme 30 min kysnúť. Pečieme 45 min!!!, ale po 30 min pečenia nalejeme na oblak polevu.
Necháme dopiecť. Po upečení a vypnutí necháme oblak odpočívať v pekárni ešte 10 min. Prajem dobrú chuť!!!