Pizza rožky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g hladkej múky,
300 ml mlieka,
50 g droždia,
1 lyžička kryštálového cukru,
150 ml oleja,
1/2 lyžice vegety,
1 lyžička oregana,
100 ml kečupu,
korenie na pizzu,
150 g plátkového syra,
100 g šunky,
100 g slaniny,
100 g eidamu,
1 vajce

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások (15 minút). Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oreganom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a každú na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru kruhu. Všetky natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov.
Na jednotlivé trojuholníky dáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky. Trojuholníky stáčame od širšieho okraja k užšiemu. Naplnené rožteky uložíme na vymastený plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry (El. rúra: 185 °C, 20 – 25 minút)
Upečené rožteky môžete ešte potrieť prelisovaným cesnakom s olivovým olejom.