Mamina rozprávková tvarohová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 500g jemný tvaroh * 125g maslo * 200ml vlažné mlieko * 100ml voda * 1 potravinárska želatína * 4 PL pr.cukor * 2 vanilkové cukry * šťava z 1 citróna * piškóty + mlieko na namočenie piškót * 1 konzerva jahody *

POSTUP PŘÍPRAVY

- prečo rozprávková ? ... je jemnučká, chutnučká .. že sa až zasnívate a vrátite sa do detských čias - ako ja, keď nám ju moja mamina robievala ... bola to moja prvučičká torta, ktorú robievam od mojich 14- rokov

- tortovú formu vyložíme piškótami namočenými v teplom mlieku
- v 100ml vody rozmiešame potravinársku želatínu .. necháme asi 10 min postáť
- potom ju trošku zahrejeme /pozor - teplota nesmie presiahnuť 60 stupňov - by potom nestuhla/ .. takže stačí ozaj iba trošku do vlažna .. želatína sa nám takto pekne do sklovita rozpustí
a teraz už iba všetko pacneme do mixéra a rozmixujeme spolu : 500g tvaroh, 4 PL pr.cukor, 2 vanilky * 200ml vlažné mlieko, zmaknuté maslo, citr.šťavu a samozrejme pripravenú želatínu
tak
- zalejeme pomaličky piškóty a dáme chladiť na caa 1 hod
po hodinke je už takto krásne tuhá .. a to je znak, že želatína pracuje tak ako má :)
- rozložíme jahody /kľudne i iné konzervované ovocie/
- do šťavy čo nám zostala z jahod, prihodíme 1 PL maizeny ... a uvaríme hustý želatínový rosol
- rosol necháme trošilinka vychladnúť /za občasného premiešavania / a potom nalejeme na tortu ... dáme na noc do chladničky a chladničku na zámok :)
- kým som prišla z práce tak už z nej bolo iba toto ... takže o nejakom "stajlovaní" nemohlo byť ani reči .... :))))
- aach a všetkými rukami, kolíkmi a neviem čím som bránila vetru na balkóne, nech vznikne nejaká normal foto a za mňou supy čakajúci, kedy si možeme dať ďalší kúsok ??? ....
- potravinárska želatína, ktorú používam