krémová hrášková polievka s opečeným párkom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrazený hrášok, cibuľa, čierne korenie, soľ, (zeleninový alebo slepačí bujón-nemusí byť), smotana na varenie-nemusí byť, párky

POSTUP PŘÍPRAVY

Vezmeme si veľký hrniec a na troške oleja opečieme cibuľku. Potom do hrnca vysypeme hrášok, chvílku opražíme a zalejeme vodou (môžeme pridať aj smotanu na varenie). Posolíme a okoreníme, môžeme pridať bujón. Hrášku by malo byť veľa, pomer hrášku a vody by mal byť 1:1. Keď je hrášok mäkký, asi tretinu si z neho oboberieme a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Odobratú tretinu nasypeme spať do rozmixovanej polievočky. A polievka je hotová, my ju papáme s párkom nakrájaným na kolieska a opečeným na panvici. Je to výborná, rýchla a sýta polievočka obľúbená v celej našej rodine :o)