POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hlávkový šalát-veľa,slanina,múka polohrúba,cesnak,kôpor,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,ocot,cukor,smotana na varenie-mlieko,voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Slaninu nakrájame na drobné kocky a orestujeme.Skvarky vyberieme,na masť pridáme múku a spravíme svetlú zápražku.Zalejeme vodou a necháme zovrieť.Osolíme,dáme bobkový list a 10-15 minút varíme.Salát nakrájame alebo natrháme na vechte,vhodíme do vriaceho základu. Zo smotany alebo mlieka spravíme vedno s múkou zátrepku,vlejeme do variaceho sa šalátu,pridáme nastrúhaný cesnak.Nemusíme variť dlho,stačí nechať dobre prevrieť.Ochutíme korením,octom,cukrom.Do hotovej polievky pridáme veľa nasekaného mladého kôpru a škvarky z opraženej slaninky.
Alternatíva-pridať malé celé zemiačiky a stratené vajíčko.
POZOR,slimáky nechať žiť!
zápražka |
zaliať vodou |
ked vrie,pridať šalát |
trocha povariť |
zátrepka zo šľahačkovej smotany a múky |
slaninka a dochutiť |