Ľahučké slaninové lievance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g polohrubej múky, 1 PDP, 1 vajce, 100 ml mlieka, 1 PL dijonskej horčice, soľ, petržlenová vňať, 50 g slaniny

POSTUP PŘÍPRAVY

Tú špinavú konvicu a starú zapráskanú panvičku si nevšímajte, celá fotka je trošku retro, ak z nejakej chatovačky :) Slaninu nakrájame na drobné kocky. Zmiešame múku s PDP (použite celý, aby boli "lievance" pekne nadýchané), pridajte soľ, vajce, mlieko a napokon horčicu. Do zmesi zamiešame petržlenovú vňať. Necháme 10 minút postáť. Slaninku pokrájame na malé kocky. Lievance robíme tak, že dáme pár kociek slaniny na panvicu, opekáme a keď trošku pustí masť, zalejeme trochou cesta (je nadýchané a ľahké, nie tekuté). No a na miernom ohni opekáme, kým nie sú placky krásne hnedé, kontrolujeme ich pritom nožom, aby zvnútra neboli surové. A papáme :)