Kurací šalát s avokádom a mozarellou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

marináda: zelené pesto * olivový olej * sójová šampiňónová omáčka * cesnaková pasta alebo cesnak * pikantná horčica * kečup * soľ * biele mleté korenie * ďalej potrebujeme: kuracie mäso * varený cícer * avokádo * mozarella * sézamové a ľanové semienka * paprika * ľadový šalát

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky, vložte do marinády na pár hodín dopredu - čím dlhšie, tým lepšie.

1. Do olivového oleja dajte cesnakovú pastu, šampiňónovú sójovú omáčku, zelené pesto, dobre premiešajte,
2. pridajte pikantnú horčicu,
3. kečup.. všetko dobre premiešajte, podľa chuti osoľte resp. použite mleté biele korenie.
4. Toto je sójová omáčka šampiňónová, je úplne fantastická, marinujem v nej syry, mäso, aj zeleninu. Kúpila som ju síce vo Viedni, ale určite je nejaká podobná aj v našich obchodoch.
5. Kuracie prsia nakrájajte na kocky,
6. dobre premiešajte a nechajte v marináde niekoľko hodín...
7. Na niekoľko hodín namočte cícer, potom ho uvarte do mäkka.
8. Mäso po marinovaní osmahnite na olivovom oleji, na misu nalámte ľadový šalát,
9. pridajte uvarený cícer,
10. pridajte kuracie kúsky (sú vynikajúce!!!)
11. pridajte papriku,
12. mozarellu,
13. nakrájané avokádo,
15. a posypte ľanovými a sézamovými semienkami. Ak máte chuť, polejte šalát ešte olivovým olejom. Dobrú chuť!