Kurací šalát s avokádom a mozarellou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
marináda: zelené pesto * olivový olej * sójová šampiňónová omáčka * cesnaková pasta alebo cesnak * pikantná horčica * kečup * soľ * biele mleté korenie * ďalej potrebujeme: kuracie mäso * varený cícer * avokádo * mozarella * sézamové a ľanové semienka * paprika * ľadový šalát
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky, vložte do marinády na pár hodín dopredu - čím dlhšie, tým lepšie.
 |
1. Do olivového oleja dajte cesnakovú pastu, šampiňónovú sójovú omáčku, zelené pesto, dobre premiešajte, |
 |
2. pridajte pikantnú horčicu, |
 |
3. kečup.. všetko dobre premiešajte, podľa chuti osoľte resp. použite mleté biele korenie. |
 |
4. Toto je sójová omáčka šampiňónová, je úplne fantastická, marinujem v nej syry, mäso, aj zeleninu. Kúpila som ju síce vo Viedni, ale určite je nejaká podobná aj v našich obchodoch. |
 |
5. Kuracie prsia nakrájajte na kocky, |
 |
6. dobre premiešajte a nechajte v marináde niekoľko hodín... |
 |
7. Na niekoľko hodín namočte cícer, potom ho uvarte do mäkka. |
 |
8. Mäso po marinovaní osmahnite na olivovom oleji, na misu nalámte ľadový šalát, |
 |
9. pridajte uvarený cícer, |
 |
10. pridajte kuracie kúsky (sú vynikajúce!!!) |
 |
11. pridajte papriku, |
 |
12. mozarellu, |
 |
13. nakrájané avokádo, |
 |
15. a posypte ľanovými a sézamovými semienkami. Ak máte chuť, polejte šalát ešte olivovým olejom. Dobrú chuť! |