Česká kapusta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kapusta, zemiaky,cibuľa, olej,soľ, sladká červená paprika, drvená alebo mletá rasca,mleté čierne korenie,hladká múka. Neuvádzam presné množstvá, riadim sa veľkosťou kapustovej hlávky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nenáročné, rýchle a myslím aj cenovo zaujímavé papaníčko,v našej rodine veľmi obľúbené.

kapustu /výborný je aj kel/ nadrobno nakrájame
nakrájanú kapustu osolíme a okoreníme
Cibuľu tiež nadrobno nakrájame
zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky
cibuľu upražíme na panvici do sklovita, pridáme kapustu a chvíľu dusíme.
pridáme zemiaky
Zalejeme tak ,aby boli bolo všetko zakryté vodou
Uvaríme do mäkka
Nakoniec poprášime hladkou múkou, aby sa nám kapusta trochu zahustila
Necháme prevrieť
a hotovo. Českú kapustu môžeme podávať s opečenou klobáskou, alebo s fašírkou, údeným mäskom, volskýmokom, ale výborná je aj samotná bez ničoho, len s čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť !!!