Česká kapusta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kapusta, zemiaky,cibuľa, olej,soľ, sladká červená paprika, drvená alebo mletá rasca,mleté čierne korenie,hladká múka. Neuvádzam presné množstvá, riadim sa veľkosťou kapustovej hlávky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Nenáročné, rýchle a myslím aj cenovo zaujímavé papaníčko,v našej rodine veľmi obľúbené.
|
kapustu /výborný je aj kel/ nadrobno nakrájame |
|
nakrájanú kapustu osolíme a okoreníme |
|
Cibuľu tiež nadrobno nakrájame |
|
zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky |
|
cibuľu upražíme na panvici do sklovita, pridáme kapustu a chvíľu dusíme. |
|
pridáme zemiaky |
|
Zalejeme tak ,aby boli bolo všetko zakryté vodou |
|
Uvaríme do mäkka |
|
Nakoniec poprášime hladkou múkou, aby sa nám kapusta trochu zahustila |
|
Necháme prevrieť |
|
a hotovo. Českú kapustu môžeme podávať s opečenou klobáskou, alebo s fašírkou, údeným mäskom, volskýmokom, ale výborná je aj samotná bez ničoho, len s čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť !!! |