Delikátna kari ryža

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 2 šálky ryže * 1 pór * 450g mraz.hrášok * 1 konzerva klíčkov /jedno aké/ * 1 ML- kopcová kari korenie * soľ * vegeta * MČK * štipka ml.mušk.oriešok * 3-4 strúčiky cesnak *
POSTUP PŘÍPRAVY
- chutný obed - večera v priebehu pol hodinky ....
 |
- na troške oleja opražíme cesnak /dala som 4 strúčiky/ nakrájaný na drobno ... chvílilinku, iba čo sa uvoľní voňa |
 |
- pridáme ryžu, kari korenie, soľ, vegetu - to podľa chuti ako ste zvyknutí .. a chvíľu oprážame caa 3-min, ... ja kupujem dlhozrnnú ryžu parboiled, ale kľudne možete použiť akúkoľvek akú máte radi |
 |
- zalejem vodou /na toto množstvo ryže potrebujete približne 3 1/2 šálky vody/ znesie jej trošku viacej v porovnaní s guľatozrnnou obyčajnou ryžou ... zakryjeme pokrievkou, privedieme do varu, stíšime, necháme asi 7 -10 min na miernučkom ohni vrieť a potom vypneme - ryža zatiaľ dojde sama pod pokrievkou - tú neotvárame ... takže takto v skratke pripravujem ja tento typ ryže |
 |
- kým sa ryža varí - pór nakrájame na kolieska a na troške oleja /masla/ chvíľu restujeme |
 |
- potom pridáme mraz.hrášok - ochutíme soľou, MČK, vegetou, štipkou ml.mušk.orieška a ja dávam i trošku pr.cukru .... orestujeme do chrumkava - to je pár minút a hotovo |
 |
medzitým sa i ryža pekne uvarila a je takáto pekná rozsýpacia ... naozaj nemám rada lepivú ryžu - ale to každý podľa seba samozrejme |
 |
- prisypem ju orestvovanému hrášku s pórom a pridám i scedené kľíčky /mala som tentokrát malú konzervu fazule mungo/ - super by boli čerstvé, ale v núdzi postačie i tieto |
 |
- premiešam a hotovka .. nielenže to super voní ale i chutí :) |
 |
dobrú chuť :) |