Trojfarebný šalát z cíceru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 konzerva cíceru, 1 malý pohár sterilizovanej kápie, 1 brokolica, bylinková soľ, olivový olej, 1 PL umeoctu (citrónová šťava, ocot), cca 2-3 PL semienok - ja som dala sézam a slnečnicové semienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento týždeň sa nám konečne oteplilo a to znamená aj zhadzovanie kabátov, ktoré dokázali zakryť aj to, čo sme vidieť nechceli. A tak nastáva čas na zmenu jedálneho lístka, veď chceme byť do leta štíhle a hlavne zdravé. Tak som si dnes vymyslela ďalšie jedlo z cícera, aby som dookola nejedla stále to isté.

Brokolicu naparíme do chrumkava, potom hneď dáme do studenej vody. Do misky nasypeme prepláchnutý cícer, pridáme pokrájanú kápiu a brokolicu. Podľa chuti posypeme bylinkovou soľou a pridáme olej, umeocot, semienka opražené na sucho, premiešame a hneď konzumujeme, môžeme s chlebíkom, hriankou alebo s pečivom alebo len tak bez ničoho ako ja. Dobrú chuť!