Zamatová roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 5 PL kryšt. cukru, 3 PL tmavého kakaa, 1/2 KL sody bikarbony. Plnka: 1/2 litra mlieka, 5 PL PH múky, 1 vajce, 250 g masla, 1 vanilka, 5 PL prášk. cukru, 2 PL kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielka vyslaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme žltky a potom sodu b. s kakaom už len jemne vmiešame varechou. Použijeme papier na pečenie. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme. V mlieku rozmiešame vajce a múku, uvaríme hustú kašu. Do vlažného vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme vanilku, a do druhej kakao a prášk. cukor. Plát po vychladnutí rozbalíme, natrieme nan svetlú plnku a potom tmavú, zvinieme do rolády. Nechávam si trocha kakaovej plnky, ktorú potom natriem na roládu, a ozdobím ju ťahmi vidličkou alebo čokoládovou ryžou. Necháme stuhnúť.

rezy som robila podľa rady, ktorú som tu našla na mmb: niťou