Zapekané cestoviny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6-8 koliesok debrecinky\r\nsyr Niva\r\n2 syry v crievku s Novovou chutou\r\ncestoviny (penne)\r\nsol, olej\r\nsladká smotana\r\ntvrdy syr (udeny je chutnejsi)

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Pene si uvarime v osolenej vode s troskou oleja. Mnozstvo som nepisala, zalezi, aku velku mate zapekanu misku. Po uvareni precedime, oplachneme pod horucou vodou a presypeme do misy (nie zapekacej, normalne). Penne sa zvyknu varit do polomäkka, ale ja som ich varila uplne do mäkka, cca 7-8 min.

2. Debrecinku si nakrajame na pasiky alebo stvorceky a osmazime na oleji. Ked zacina "chrumkaviet", prilejeme sladku smotanu, povarime cca 1 minutku a pridame dva bambino-Niva syry. Miesame, kym sa syriky uplne nerozpustia, cim nam vznikne jemna omacka. Mozeme prihodit aj trosku Niva syru, ale nemusi byt.

3. Hotovu omacku vylejeme na cestoviny a dokladne premiesame

4. Premiesane cestoviny presypeme, resp. s omackou uz skor prelejeme, do zapekacej misky. Najprv polovicku, na ktoru po celej ploche poukladame na platky pokrajany Niva syr a na to hodime zvysok cestovin. Mozu byt aj kopcom, vobec to nevadi, pretoze sa nebudu nicim zakryvat. Zapekaciu misku s cestovinami dame do vyhriatej rury (200 st,) a nechame zapiect. Ked na vrchnych cestovinach zacnu tmavnut rohy cestovin, misku vyberieme, po celej ploche nastruhame tvrdy syr a dame este na 2-3 minutky spät do rury zapiect, kym sa syr komplet neroztopi.

5. Hotovo, podavame s mlieckom. Mnam.

Tento recept som si vymyslela sama, snazila som sa podla chuti napodobnit recept z pizzerie na "Zapekané cestoviny A LA PANNA". Dolezite je robit to s penne (take tie rurky sikmo zrezane), nie klasickymi kolienkami. To by uz nebolo ono. Urcite vam budu chutit. Mnamky.