JEDNODUCHÉ SMOTANOVÉ ZEMIAKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Môj drahý zbožňuje zemiaky plnené smotanou, ale vždy som mala popálené prsty, náplň mi často vytekala.. tak som si to zjednodušila. Potrebujeme zemiaky, kyslú smotanu, tvrdý syr, soľ, mletú rascu, trošku masla, trošku slaninky (ospravedlňujem sa tým úplne bezmäsitým stravníkom, ale nevedela som, kam recept zaradiť).

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich necháme vychladnúť. Jenskú misu vymažeme trošku maslom a krájame do nej ošúpané zemiaky - ja som mala také menšie, dávala som na štvrťky. Potom si v mise zmiešame kyslú smotanu (množstvo odhadnete podľa množstva zemiakov), na menšie a tenšie kúsky nakrájanú slaninku a nastrúhaný syr (dávala som jemne strúhaný), osolíme a dáme trochu mletej rasce. Vlejeme na zemiaky a vareškou premiešame, aby sa zemiaky obalili v smotane. Vrch zasypeme nahrubo nakrájaným syrom a dáme zapiecť. Drahý sa na zmenu postupu nesťažoval :)