Muffiny Earl Grey



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml plnotučného mlieka, 6 vrecúškov čaju Earl Grey, 280 g hladkej špaldovej múky, 120 g trstinového cukru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžička kypriaceho prášku, 1/2 lyžičky soli, 1 veľké vajce, 90 g masla, 130 g jogurtu, 3 lyžice medu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto muffiny majú veľmi zaujímavú chuť. Chutia naozaj ako čaj Earl Grey. Odporúčam vyskúšať všetkým milovníkom čaju. Najlpešie chutia práve ku čaju, na olovrant, spolu s masielkom, ale super sú aj úplne čisté.

250 ml mlieka zohrejeme tesne k bodu varu, vypneme, vložíme doň vrecúška čaju, prikryjeme a necháme 45 minút lúhovať.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Formičky na mafiny vyložíme papierovými košíčkami, vymastíme maslom, alebo môžeme tieto muffiny štýlovo upiecť v čajových šálkach. Tie som vymazala roztopeným maslom.
V jednej mise zmišame múku, cukor, prášok do pečiva, sódu b a soľ. V druhej mise zľahka ručne vyšľaháme vajíčko, pridáme roztopené a trochu ochladnuté maslo, jogurt, med a nakoniec ochutené mlieko. Zamiešame varechou a rýchlo vmiešame múčnu zmes.
Formičky či hrnčeky naplníme cestom. Pečieme cca 25 minút, aby bola špajľa po vytiahnutí po pichnutí do cesta skoro úplne čistá.
Takto vyzerá upečený muffin. Cesto sa v šálke krásne nadvihne. Vedľa je odfotený načatý muffin, aby bolo vidno ako zaujímavú farbu ma vo vnútri.