Vynikajúca živánska, alebo výborné jedlo z jedného pekáča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg mäsa (ja dávam br. karé, môžeme dať aj krkovičku ak nám nevadí, poprípade aj kuracinu). Asi 2 kg zemiakov, 3 väčšie cibule, kus údenej slaninky, horčica, čierne korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto jedlo zbožňujeme nielen pre vynikajúcu chuť, ale hlavne šetrí čas, keďže príprava je jednoduchá a pečie sa to všetko krásne samo na jednom plechu. Takže najskôr si nachystáme mäsko, umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, posolíme a okoreníme a z oboch strán potrieme plnot. horčicou. Potom si dáme zohriať rúru na 200 stupňov. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm. Ošúpeme si cibule, nakrájame buď na kolieska alebo na polkolieska. Slaninku si taktiež nakrájame asi na 12-15 tenších plátkov. Vezmeme si plech, najlepší je stredne veľký, vyšší, aby sa mám zmestili dve vrstvy. Trošku ho vymastíme olejom a začmeme ukladať prvú vrstvu zemiakov, posolíme ich, na to rozložíme polku plátkov mäska, posypeme polkou z celkového množstva cibule a na vrch poukladáme rovnomerne polku množstva slaninky. Potom urobíme ďalšiu vrstvu zo zemiakov, posolíme, mäsko, cibula, slaninka a zvyšok zemiakov, posolíme. Keď to máme pekne rozložené, zakryjeme plech alobalom a pečieme aspoň hodinku, môžeme aj hodinku a pol, na posledných 5 minút odokryjeme a zapneme gril, aby horné zemiačky pekne schrumkaveli. Mäsko by sa malo jemnosťou až rozpadávať na jazyku :o) k tejto delikatese sa výborne hodia uhorky, baranie rohy alebo iná naložená zelenina a pre chlapov pivko