korytnačka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kiwi, piškóty, banány a ostatné pridáme podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Kamarátova svokra vymýšľa takéto úžasné veci. Tú jej korytnačku naplnila pudingom, ale ja som do tejto dala tvarohový krém na štýl Pribináčika. Recept je ten istý ako som použila pri "Tvarohovom koláčiku s grepom".

Misku obalíme vo vnútri potravinárskou fóliou a naukladáme do nej olúpané a pokrájané kiwi. Ja som robila naraz dve korytnačky (preto tie 2 misky).
500 g tvarohu zmiešame s 130 g kryštálového cukru a 1 vanilínovým cukrom a s vyšľahanou smotanou (množstvo na dve korytnačky - misky s priemerom 17 cm).
Želatínu (4 plátky) dáme napučať do 80 ml studenej vody, potom ju zohrejeme takmer na bod varu, ale nenecháme prevrieť. Rozpustenú vmiešame do tvarohu.
Samozrejme môžete miesto tvarohového krému naplniť misku pudingom, alebo kyslou smotanou zmiešanou s vanilínovým cukrom. Vrstvíme postupne krém s piškótami a s ovocím.
Poslednú vrstvu ukončíme piškótami a zakryjeme sáčkom. Dáme do chladu (ideálne na 3 hodiny), potom položíme tanier na misku, preklopíme a opatrne odstránime misku. Stiahneme fóliu a dozdobíme banánom a citrónom.