Hovädzie so zeleninou a chrumkavé pečené zemiaky podľa Martušky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
hovädzie maso & mrkva & petrzlen & zeler & cibula & hladka muka & kysla smotana & bujon (kocka) & sol, mlete cier.korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Dnes ma moja draha mamka prekvapila,ked som prisla do kuchyne a ona mi, zlatucka, fotila recept ,ktory som jej den predtym spominala, ze chcem dat na MMB :-) Takze, dnes vari super-mamka-Marta :-*
 |
Zeleninu si nakrajame na pasiky. Mnozstvo podla chute a zasob. U nas bolo bez petrzlenu, ale mamke tam dost chybal,takze dajte aj ten. |
 |
Maso naklepeme, osolime, okorenime |
 |
Pripravene maso na oleji opecieme z obidvoch stran a vyberieme na tanier |
 |
Ked mame poopekane vsetko maso, dame do hrnca zeleninu a cibulu. Chvilu opekame |
 |
Pridame asi 1-2 PL hladkej muky. Zase chvilu prazime |
 |
Pridame rozmiesanu kyslu smotanu (najlepsie izbovej teploty alebo do nej zamiesame trochu hladkej muky alebo teplej vody,aby sa nezrazila), podlejeme vodou, pridame bujon a opecene maso. Prikryte dusime do makka. Mamka varila v tlakaci, takze to bola rychlovka. |
 |
Ako priloha u nas vedu pecene zemiaky, ktore mamka robi tak,ze nakrajane zemiaky chvilu obvari v osolenej vode a na vymastenom pekaci ich jemne poprasi hrubou mukou, osoli, orascuje a pecie,pecie,pecie,kym nie su krasne cervene a vdaka muke extra chrumkave. |