Vynikajúce jablkovo-škoricové muffiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

SUCHÉ SUROVINY: 1 a pol hrnčeka hrubej múky - 1 a pol ČL prášku do pečiva - 1 a pol ČL škorice - trištvrte hrnčeka kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor MOKRÉ SUROVINY: tretina hrnčeka masla - 1 vajce - pol hrnčeka mlieka - 1 hrnček nastrúhaných jabĺčok (cca 2 stredne veľké jablká) OSTATNÉ: hrozienka - plech na muffiny

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja viem, je tu už strašne veľa receptov na muffins, ale rada by som prispela aj svojou troškou do mlyna. Ani neviem, odkiaľ mám tento recept, ale je úžasný, mafinky sú ľahučké, nadýchané a chutia skvelo jesenne. Najlepšie sú teplé, s mliečkom, ale my sme ich dnes dojedali na raňajky a padlo na úrodnú pôdu. Naozaj odporúčam vyskúšať ;o))))

Ingrediencie - namiesto hrozienok môžte samozrejme použiť čokoládku, želé, kúsky jabĺk, podľa fantázie a chuti...
1. Zmiešame si suché suroviny - hrubú múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a škoricu.
2. Potom postupne pridávame mokré suroviny - vajce, rozpustené maslo a mlieko. Vymiešame na hladké cesto.
3. Na jemnom strúhadle si nastrúhame 2 jablká, vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame hrozienka.
4. Cesto plníme do dier v plechu na muffiny. Ja mám teflónový, ktorý ani nevykladám košíčkom, ani nevymažem a ide to skvele, nič sa nepripaľuje. Cesto má byť tak 1 cm pod okraj diery.
5. Pečieme cca 20 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Podávame s džemom, mliekom, zmrzlinou, šľahačkou, čokoládou... ako chcete... dobrú chuť!