Tvarohovo-marhuľové mlyny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250g jemného tvarohu & 125g prask. cukru & 10 PL oleja & 10 PL mlieka & stipka soli & 1 vanilkovy cukor & 500g hladkej muky special & 1 prasok do peciva & citronova kora & zavarane alebo cerstve marhule
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept zo Zivota,ktory sa oplati vyskusat. ospravedlnujem sa,ale neopisala som si meno osoby,ktora ho tam poslala,ale velmi pekne jej dakujeme za dobry recept :-)
Super na ranajky ku caju alebo na desiatu.
 |
Zavarane marhule (vyberame pevnejsie, nie makke,aby sa dalo dobre zlepovat) nechame DOBRE odkvapkat, odtiect.
Tvaroh zmiesame s mliekom, olejom, solou, cukrom, citron.korou.pridame preosiatu muku a vymiesime hladke cesto. keby sa vam zdalo prilis tuhe, pridajte trosku mlieka.
Vyvalkame ho na hrubku asi 3-4mm a vykrajujeme z neho kruhy s priemerom asi 8-10cm (zalezi od toho,ake velke mame marhule, aby sa to dalo potom poskladat do mlyna).
Do stredu kruhu polozime polovicu marhule a cesto nakrojime na stvrtiny, len po marhulu,ako vidite na obrazku |
 |
A ideme skladat mlyn. snazili sme sa to so sestrou pofotit co najdetailnejsie,tak dufam,ze je to z fotiek jasne, keby nie, opytajte sa.
ale v podstate je to o tom,ze do stredu potiahneme a zalepime kazdy druhy cip.
Takze...jeden... |
 |
....dva.... |
 |
..tri... |
 |
...aaaaa styri... |
 |
Hotovo. nie je to vobec zlozite, len to treba skusit. stred jemne popritlacame,aby sa mlyny nerozliepali pri peceni. Pred pecenim mozeme potriet vajickom (netreba) |
 |
Vo vyhriatej rure pecieme do zlata. naozaj nepamatam ako dlho to trvalo, ale cca 20 min. by som tipla. treba odsledovat. |
 |
Vychladnute pocukrujeme a skladujeme v zatvorenej doze. Kedze je to tvarohove cesto, ked postoji, trosku zvlhne, ale chutovo su naozaj skvele, treba skusit. |