Zapečené plnené šampiňóny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
10 veľkých šampiňónov - 1 črievkový syr (bambino) - 4 plátky šunky - kúsok póru - maslo - soľ - mleté čierne korenie - syr na strúhanie - petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
V obchode mali krásne veľké šampiňóny, také akurát na plnenie. Takže pridávam receptík na dobrú chuťovku, alebo aj na obed, ak ich spravíte vo väčšom množstve. Veľmi dobré a veľmi chutné.
 |
Ingrediencie |
 |
1. Šampiňóny očistíme, odrežeme nohy a vnútro vydlabeme ostrou lyžičkou tak, aby sa nepoškodila hlavička. |
 |
2. Na rozpustenom masle osmahneme nakrájaný pórik do sklovita. |
 |
3. Pridáme pokrájané vnútro zo šampiňónov, trošku osolíme a podusíme cca 5 minút. Ja pridávam len vnútro bez nožičiek, ale dobré sú aj nožičky. |
 |
4. Pridáme šunku nakrájanú nadrobno a ešte chvíľu dusíme. |
 |
5. Nakoniec pridáme črievkový syr, necháme ho rozpustiť a poriadne premiešame. Ochutíme ešte korením. |
 |
6. Touto zmesou naplníme hlavičky, poukladáme ich na vymastený plech (lepšie je použiť papier na pečenie) a zapečieme pri teplote 200 stupňov cca 15 minút. |
 |
7. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťkou, posypané strúhaným syrom a podľa chuti s tatárskou omáčkou. Dobrú chuť! |