Rezy na anjelskych kridlach



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piskota: 6 vajec, 6 PL krystaloveho cukru, 125 g marcipanu, 180 g polohrubej muky,1/2 PRDOPEC., 150 ml mlieka, 150 ml oleja********* Plnka: 250 g jemneho tvarohu (moze byt aj mascarpone alebo quark), 250 ml mlieka, 1 potravinarska zelatina, 120 g pr. cukru, 1 vanilkovy cukor, 2 PL rumu (prip. esencie), 150 ml mlieka a 1 praskova slahacka*********** okrem toho: 2 jahodove kompoty, 1sacok cerveneho tortoveho zele, 2 PL kryst. cukru, plech 27x37cm (vnutorny rozmer), tuk na vymastenie plechu a trochu muky na vysypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Priletel z nebicka anjelik malicky a sepol potichucky: "nesiem ti pozdrav, od tvojej mamicky..."

Na tychto pomyselnych anjelskych kridlach zasielam vrele pozdravy vsetkym, ktori aspon obcas obetuju svoj drahocenny cas a pozastavia sa pri mojich receptoch a velke DAKUJEM vsetkym za nadherne, mile a obcas aj usmevne komentariky, ktorymi ma obdaruvate.

bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su uz pekne biele, tak pridame 6 PL kr. cukru a opat slahame, kym nie je sneh pekny, biely a lesky No a samozrejeme cukor rozpusteny:)
pridame postruhany marcipan a opat dobre preslahame
pridame zltka a opat preslahame
pridame mlieko, olej a este preslahame
muku zmiesanu s PRDOPEC. (prasok do peciva:) ) , vmiesame po castiach, ale uz iba rucne
vylejeme na vymasteny, mukou vysypany plech a pecieme cca 20 min. pri teplote 180 stupnov
upecena piskota
pouzila som tuto zelatinu
tortove zele,ktore som pouzila
250 ml mlieka velmi mierne zahrejeme a vsypeme zelatinu do mlieka. Zamiesame a nechame postat 10 min. Pridame 2 PL rumu (esencie) a potom zelatinu za staleho miesania zahrejeme max. na 60 stupnov a odstavime k vychladnutiu. Obcas premiesame, kym sa chladi
vyslahame praskovu slahacku podla navodu
tvaroh vymiesame s praskovym cukrom a vanilkovym cukrom
do tvarohu v mensom mnozstve vmiesavame zelatinu rozpustenu v mlieku. Zelatina musi byt vychladnuta a uz zacina tuhnut (dost dlho to trvalo, ale pozrela som si pri tom trochu OTO:::) Ked uz sme vmiesali zelatinu, tak nakoniec opatrne vmiesame aj vyslahanu slahacku a masu dame do cukrarenskeho vrecka
tvarohovu masu naplnime do cukrarenskeho vrecka a tahame pasiky( kazdy som presla dvakrat, mozno keby som bola mala hviezdickovu spicku s vacsim otvorom, tak by stacilo prejst iba raz) po dlzke upecenej, vychladnutej pisktote cca v rozostupe 5 cm. Nemerala som to presne, aj to tak vyzera:( Odlozime do chladnicky na 30 - 60 minut (kym si pripravime tortove zele a kym sa vychladi)
tortove zele som rozmiesala v stave z 2 kompotov (bolo jej 450 ml) a dala som varit. od bodu varu iba 1 minutku. toto uz chladlo rychlejsie
do medzier medzi jednotlivymi tvarohovymi pasmi som poukladala jahody
medzery som opatrne zlaiala tortovym zele a vratila spat do chladnicky zatuhnut
no a tu su uz hotove anjelske kridla