Kolačik z mikrovlnky / za 5 minút / ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 celé vajcia * 1/2 pohára oleja * 1/2 pohára polohrubej múky * trochu ml.škorice * 1/2 pohára kryš. cukru * 1 lyžica kakaa * hrsť posekaných orechov * 1 pohár nastrúhaných jabľk * 1 prášok do pečiva *

POSTUP PŘÍPRAVY

Keď príde nečakaná návšteva....ku kávičke. Všetko spolu zmiešame a dáme do mikrovlnky. Ja som to robila v obyčajnej mikrovlnke, ktorá slúži iba na ohrievanie jedla. Šupnem to na 5 minút a 2 minúty nechám odpočívať. Je výborný a šťavnatý aj na druhý deň. Kuk na obrázkový postup...zvládnu to aj malé dievčence.

1. Pripravíme si tieto suroviny.
2. Do misky dáme vajcia.
3. Pridáme olej. Múku s práškom do pečiva, kryš.cukor.
4. Ďalej kakao, orechy a trochu škorice na vônu.
5. Nakoniec postrúhané jablká.
6. Všetko spolu zamiešame.
7. Cesto rozdelíme na dve časti. 1/2 cesta vylejeme do nádoby vhodnej do mikrovlnej rúry. Ja som to piekla 5 minút na 800 W a ešte 2 minúty nechala odstáľ so zavretými dvierkami. Táto nádoba má priemer 19 cm a výšku asi 3cm. Cesto som dala len do polovice, lebo narastie.
8. Vyberieme a vyklopíme. Tak isto pokračujeme s druhou polovicou cesta. Netreba ani vymazávať. Pekne to ide samo vyklopiľ. Z uvedených surovín získame 2 ks . Buď ich natrieme lekvárom a spojíme, alebo podávame samostatne. Výška koláčika je asi 2 cm.
9. Môžeme ozdobiť šlahačkou, ovocím , alebo lekvárom.
10. Podávame ku kávičke. Mňam.