Recepty na grilovanie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Všetky prísady na 1. KORIANDROVÉ maslo na grilovanie * 2. MASLO S CHILLI a ČIERNYMI OLIVAMI * 3. KAPOR grilovaný s koriandrovým maslom 4. KURACIE KRÍDLA s chilli maslom * 6. Grilované BABY párky pre deti.... uvádzam pri jednotlivých receptoch 7. potrebný alobal * alobalové tácky * ihly na baby párky *

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak ešte využijete posledné slniečko a mali by ste chuť niečo pogrilovať, pridávam zopár receptov na grilovanie, ochutené maslo si nachystajte deň dopredu. Na grilovačku sme boli pozvaní, tak som nachystala niekoľko kuracích krídel, kapra nakrájaného na podkovičky, deťom baby párky. Počasie nám prialo a tešili sme sa, že sme ešte stihli posedieť na slniečku a piť dobré vínko.

1. KORIANDROVÉ MASLO - ideálne a VYNIKAJÚCE (!!!!!) na ryby, rybky, rybičky: potrebujete jedno malé obyčajné maslo, soľ, asi 2 KL koriandru, šťava z polovice citróna.
2. Všetko zmiešajte dohromady, pridajte šťavu z citróna a dobre zmiešajte. Maslo dajte na chvíľočku stuhnúť do chladničky,
3. potom z masla vyformujte valček, zabaľte do alobalu a dajte poriadne stuhnúť do chladničky. Ak budete maslo robiť v deň grilovania, dajte ho stuhnúť do mrazničky. Pred grilovaním nakrájajte, poukladajte na mäso a grilujte.
4. MASLO S CHILLI A ČIERNYMI OLIVAMI - potrebujete malé obyčajné maslo, 4 malé čili papričky (bolo to veľmi ostré), 4 čierne olivy, soľ, mleté čierne korenie.
5. olivy a papričky nakrájajte nadrobno a šetky suroviny zmiešajte dohromady,
6. a takisto sformujte valček, ktorý zabalíte do alobalu a pred grilovaním pokrájate na kolieska. Toto maslo sa hodí na všetky druhy mäsa, ak nechcete moc ostré, pridajte menej chilli papričiek.
7. Maslo nakrájajte na kolieska, poukladajte na mäso, ktoré idete grilovať a grilujte :-)
8. KAPOR grilovaný s koriandrovým maslom: kapra nakrájajte na podkovičky, nasoľte morskou soľou,
9. z oboch strán posypte korením na ryby,
10. a tesne pred grilovaním poukladajte na podkovičky plátky koriandrového masla, zabaľte do alobalu a grilujte asi 20-25 minút. Ryby výlučne grilujte bez obracania, pretože jemné mäso by sa úplne dotrhalo. Na alobalovej tácke ich dobre neugrilujete, pretože by sa pripiekli na tácku a ryba by sa nedala obrátiť. Z alobalu si urobte obálky, ktoré budete môcť na grile obrátiť zabalené. Grilujte z oboch strán nad tlejúcou pahrebou.
11. Jéééééémine, to bola výborná papa!!!!!!
12. GRILOVANÉ KURACIE KRÍDLA S CHILLI A OLIVAMI- potrebujete kuracie krídla, soľ, grilovacie korenie, maslo s chilli a olivami - recept vyššie :-). Krídlam odrežte konce, pretože by iba rýchlo zhoreli a žiadne mäso na nich ani nie je :-)))
13. krídla nasoľte, poprášte grilovacím korením alebo korením na kurča,
14. maslo s chillli a olivami naukladajte na krídla, ktoré položíte na alobal alebo alobalovú tácku a grilujte z každej strany asi 10-15 minút.
15. Chlapom véééééľmi šmakovalo!!!
16. Deťom som nachystala BABY párky, ktoré som ponapichovala na dve ihlice,
17. ponatierala kečupom,
18. a ugrilovala som ich na alobale z každej strany asi po 5 minút.
19. Deťom párky veľmi chutili, zjedli každú nožičku.